fredag 5. november 2010

Inspirasjonskilden i skauen

NYHET!! Nå kan også anonyme kommentere blogginnleggene mine!!

Og til saken ...

For noen uker siden var Tone og jeg førstehjelpsmarkører for en av Royal Rangersgruppene (speider) i kirka. En ørliten feilnavigering fra undertegnedes side gjorde at vi først plasserte oss på feil sted. Etter en kjapp mobilsamtale med Tor Egil (speiderleder) ble vi sendt "rett over haugen" til dit vi egentlig skulle være, men for en haug. Jeg velger heller beskrivelsen tett skog. Vel vel, vi kom oss over haugen/gjennom skogen og frem til vårt mål. Der la vi oss ned, sjekket at teaterblodet var på plass og begynte å gaule etter hjelp. Etter en stund kom to speidergutter slentrende og lurte på om vi trengte hjelp. De var nok ikke helt fornøyd med at de måtte over en liten myr for å komme oss til redning, eller at de måtte bruke sine nyvaskede speidersjal til å spjelke Tones åpne "brudd".
Åpent benbrudd
Tone i sjokk, jeg i dyp smerte

Og hvorfor ble denne skogsturen en inspirasjonskilde? 
Tone og jeg var skjønt enige om at dersom vi klarte dette, ville vi klare Nordkalotten. Nå planlegger vi ferden fra Bodø til Murmansk ned i minste detalje, for ikke å snakke om alle timene med trening. Planen er å reise fra Bodø 2. desember og feire nyttår i Murmansk. Vi har laget en gruppe på Facebook for de som ønsker å følge oss på ferden (med mobilt bredbånd fra Netcom regner vi med jevnlige Facebook oppdateringer underveis). Gruppen er åpen, så det er bare til å joine. Og apropos joine; speidergruppa vi var markører for skal, med leder Karina i spissen, være backing for oss på turen. De skal navigere og sørge for at vi holder oss på rett vei (Tone stoler ikke på min evne til å finne frem) og selvfølgelig redde oss dersom ulykken skulle være ute. Hunden til Tone har meldt seg frivillig som hundespann, men vi trenger flere. Herved er invitasjonen gitt!! 

Lars Monsen er selvfølgelig også en inspirasjonskilde for oss, siden han har gått turen før oss. Slenger derfor med noen Lars Monsen fakta her på slutten. Jeg lo så jeg ble kvalm da jeg hørte dem første gangen (litt for sent på kvelden, etter litt for mye kaffe), og håper de kan gi deg en god latter også (flere finner du her). 

Lars Monsen har ikke med seg boksåpner på tur, 
han spiser hermetikken hel. 

Det amerikanske forsvaret brukte Lars Monsen som fasit
da de utviklet GPS. 

Lars Monsen er født med ski på bena, sekk på ryggen
og en hundeslede med 12 hunder.

2 kommentarer:

  1. Digger Lars Monsen faktaene! Herlig! Prøvde å oversette noen av de for min mexikanske venn, men de slo ikke så godt an der... :)

    Det nærmer seg forresten tiden for Nordkalotten...! Gleder meg til å følge dere på facebook... :D

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar! :)