mandag 30. mai 2011

En reise til IKEA

I dag tok Else (housemate) og jeg en ettermiddagstur til Åsane og IKEA. Målet var å kjøpe esker til flyttelasset mitt, og kom fornøyd hjem med 6 esker i fancy design. Vi holdt på å glemme dem på busstasjonen, men heldigvis har jeg den gode vanen med å alltid se tilbake på en benk jeg forlater. I tillegg til eskene husket jeg å kjøpe ny lyspære til nattlampen min, og det er egentlig den lyspæren dette bloginnlegget handler om.

Else og jeg kom hjem, og bestemte oss for å se en film. Vi så Up in the air. Egentlig en veldig bra film, selv om vi var skjønt enige om at den ikke gjorde det bedre å være singel. Sånn er livet. Hva er det vel som gjør DET bedre egentlig? Jaja, nok om den saken. Etter at filmen var slutt satt vi der i mørket. Da kom jeg på at jeg kjøpte ny lyspære. Jeg fant sekken med varene, og pakket forsiktig lyspæren ut av plasten. Det var en dyr lyspære, den kostet 40 kroner. Men jeg har aldri før i mitt liv kjøpt en lyspære (nei, jeg befinner meg ikke i etableringsfasen), og aner ikke hva den slags koster (da vi tok turen innom Maxi etterpå fant jeg ut at man vanligvis betaler 10 kroner for 2 lyspærer). Jeg skrudde den i lampen, og satte i kontakten. Fra det øyeblikket og ca fem minutter lenger fram i tid var det eneste hørbare i leiligheten lyden av to jenter som hylte av latter. Det kan være det ikke høres så morsomt ut for dere lesere, men det er en vesentlig forskjell på lyset fra en 0,5W lyspære og en 15W. MEN det er en LEDpære som kan lyse sammenhengende i 2 og et halvt år! En ting er i hvert fall sikkert, jeg vil tjene inn igjen de 40 kronene :$ Men noe leselys skal jeg ikke skryte på meg at det er.


AWESOME!
Jeg hadde aldri trodd en lampe kunne gjøre et rom så mørkt.

Denne boka hadde de til utstilling i en bokhylle på IKEA. 

2 kommentarer:

 1. hahaha! eg har nett gått på ein lyspæresmell sjølv! Og eg betalte ca 140 for to pærer. Eg vart sjølvsagt lurt. Eg kjøpte sparepærer, for eg er jo miljøvennleg av meg. Min mann synest ikkje dette var så lurt. Pærene passa nemleg ikkje i utelysa, der dei skulle bli brukt. Den som måtte på butikken å kjøpa nye pærer, det var min mann. Han fekk to fullt brukbare pærer for ein tier, slik du skisserer her. Eg vart då rimeleg slukøra!

  Og nei, eg er heller ikkje i etableringsfasen!

  - Heidi

  SvarSlett
 2. ho-ho-ho:) nei, lyspærekjøp resulterer i litt av et dilemma! man vil jo liksom være miljøbevisst...

  men, hvor skal du flytte marianne?

  ...Jeg har lyst på ikeatur med deg!!!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar! :)